Smyckade bro i Göteborg

Det märktes verkligen att arbetsförhållandena var de absolut bästa när jag var ute och kollade på ett jobb som vi utförde nere vid Stenpiren i Göteborg med två av våra kranar i mitten av april. Solen sken och stämningen var på topp!

 

Det intygade även Ulrik Olsbjer i hans 130-tonnare utan att blinka. -Det är otroligt skönt när allt flyter på så bra som det gör här. Ordning och reda och en lyftledare som har stenkoll på läget gör att det är helt fantastiskt att jobba sådana här dagar. Och att det är strålande väder gör ju inte dagen sämre, säger han och tillägger att ”så här skulle det alltid vara om dagarna”. Arbetet för dagen bestod av att i ett samlyft med Anders Gillholm och hans 220-tonnare, lyfta på nya kulissbalkar på Skeppsbron nere vid Stenpiren.

Gammaldags utseende i ny tappning
Kulissbalkarna, som smyckar brons sidor, hade tagits ner för att repareras och fräschas upp och detta gjordes enligt ”gamla tiders vis” och ett gediget restaureringsarbete ligger bakom uppfräschningen. Bron är ny men ska ha kvar sitt gamla utseende.

brosmyckning_2_low

Killar som kan sin sak
Att lyfta dit ”sidostyckena” gick helt enligt planen och när man står vid sidan om och ser 31 meter brosida på ungefär 7 ton, lyftas med två kranar så otroligt smidigt och enkelt som om det vore det mest naturliga i världen, då förstår man att killarna kan sina grejer och vi kan vara stolta över jobbet de gör.

Text och foto: Eva Lindberg